Gyöngytyúk garnélával
Hozzávalók:
1 gyöngytyúk darabolva
250 g. garnéla
2 dl. száraz fehérbor
1 dl. tejszín
3 dkg. vaj,
1 ek. extraszűz olivaolaj
kevés liszt a sűrítéshez
só, bors, csipet tárkony, petrezselyem zöld.
Köret: grillzöldség (kaliforniai paprika, cukkini, lilahagyma, gomba, padlizsán, paradicsom)
A zsiradékokat megfelezzük, bőrével lefelé megpirítjuk rajta a sóval, borssal ízesített gyöngyös darabokat. 5-6 perc után megforgatjuk, másik oldalukat is megpirítjuk, kevés vizet aláöntve készre pároljuk.
Ez idő alatt a vaj másik felén külön edényben a garnélát átforrósítjuk, megszórjuk lisztel, hozzáadjuk a fehérbort és a tejszínt, sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük, kiforraljuk. A gyöngyös darabokat beleforgatjuk a garnélás mártásba. Petrezselyem zölddel megszórjuk, grillezett zöldségekkel tálaljuk.
A feltöltött képek, receptek a Vésztői Baromfikeltető tulajdonát képezik.