A gyöngytyúk elkészítése. Fedezzük fel együtt: sütve, töltve, párolva...

A magyar weben hiánynak számító gyöngytyúk recepteket kívánjuk összegyűjteni fotókkal, videókkal saját elkészítésben tesztelve.

Gyöngytyúk garnélával

Hozzávalók:

1 gyöngytyúk darabolva

250 g. garnéla 

2 dl. száraz fehérbor

1 dl. tejszín

3 dkg. vaj, 

1 ek. extraszűz olivaolaj

kevés liszt a sűrítéshez 

só, bors, csipet tárkony, petrezselyem zöld.

Köret: grillzöldség (kaliforniai paprika, cukkini, lilahagyma, gomba, padlizsán, paradicsom)

pa190197.jpg

 

A zsiradékokat megfelezzük, bőrével lefelé megpirítjuk rajta a  sóval, borssal ízesített gyöngyös darabokat. 5-6 perc után megforgatjuk, másik oldalukat is megpirítjuk, kevés vizet aláöntve készre pároljuk.

Ez idő alatt a vaj másik felén külön edényben a garnélát átforrósítjuk, megszórjuk lisztel, hozzáadjuk a fehérbort és a tejszínt, sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük, kiforraljuk. A gyöngyös darabokat beleforgatjuk a garnélás mártásba. Petrezselyem zölddel megszórjuk, grillezett zöldségekkel tálaljuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A feltöltött képek, receptek a Vésztői Baromfikeltető tulajdonát képezik.

Minden jog fenntartva.

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 5
Heti: 117
Havi: 274
Össz.: 25 028

Látogatottság növelés
Oldal: Az első ínyenc falatok
A gyöngytyúk elkészítése. Fedezzük fel együtt: sütve, töltve, párolva... - © 2008 - 2024 - gyongytyukleves.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »