A gyöngytyúk elkészítése. Fedezzük fel együtt: sütve, töltve, párolva...

A magyar weben hiánynak számító gyöngytyúk recepteket kívánjuk összegyűjteni fotókkal, videókkal saját elkészítésben tesztelve.

BBQ Gyöngytyúk (Fáraó szarkofágban)

Az elnevezés kicsit morbidnak tűnik, de olvassuk végig a receptet.

Olasz recept alapján: fordításban a gyöngytyúk a fáraómadár (faraone).

Hozzávalók: 

1 db. pecsenygyöngyös 12-14 hetes (2 kg.)

A marinádhoz 2 db. piros graprefruid, 1/2 vérnarancs, 1 fej öröshagyma, bors, csipetnyi provánszi fűszer, pár szem szegfűzeg, 1 ek. olívaolaj.

A szarkofághoz: 1/2 kg. finomsó, 1/2 kg. liszt, 2 tojásfehérje, kb. 3 dl. víz.

A gyöngyöst a kertiparti előtt 10-12 órával bepácoljuk a hagymás fűszeres graprefruid és narancslé, olivaolaj keverékébe. 

Elkészítjük a szarkofághoz a só-liszt gyurmát, vigyázva nehogy túl puha legyen. Pihentetjük 2-3 órát. 3 cipót készítünk belőle 1 nagyobbat és 2 kisebbet. 1 cm. vastagra elnyújtjuk. 

A bepácolt gyöngyöst jól leszárítjuk, a fél narancsot 1-2 szem szegfűszeg kíséretével a belsejébe rakjuk, majd a kinyújtott gyúrmába helyezzük, vigyázva, ki ne szakadjon. A nagyobbal középen a 2 kisebbel elől-hátul bebugyoláljuk. 

Grillrácsra helyezzük és 2 órán keresztül közepes parázs fölött sütjük. Miután a szarkofág megkeményedett néha mefordítjuk.

Fogyasztás előtt összetrjük a szarkofágot és óvatosan lefejtjük róla. (a szarkofág nem fogyasztható)

Grillezett zöldségekkel tálaljuk.

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 5
Heti: 121
Havi: 278
Össz.: 25 032

Látogatottság növelés
Oldal: Fáraó szarkofágban
A gyöngytyúk elkészítése. Fedezzük fel együtt: sütve, töltve, párolva... - © 2008 - 2024 - gyongytyukleves.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »