Főként az Olasz konyhán kedvelt elkészítési módot ismertetjük, az alábbi képekkel bemutatva. A töltelék egy zsemlés alap, zöldborsóval, darált borjúhússal. Tovább dúsíthatjuk egy kis gombával, libamájjal.
Az egész tisztított gyöngyös szárnyvégeit, nyakát levágjuk.
A bőrt végigvágjuk a hátán a nyaktól kezdve a püspökfalatig, majd a mellhúst, a szárnyakat és combokat leválasztjuk a csontozatról. A szárnytó és a combcsontokat csak ezután szedjük ki.
Vigyázva, hogy a bör ne sérüljön.
A tölteléket egyenletesen rakjuk a mellehúsra valamint a combokban és szárnytőben a csontok helyére.
Ezt követően összekötözzük.
220C°-os sütöben többször locsolgatva sütjük.
1,5 óra alatt készre sütjük, figyelve, hogy a közepe is átsüljön.
Tálalás erlőtt pihentetjük.
Szeleteljük,
és tálaljuk.
Jóétvágyat
Így dolgozik egy profi hentes 4 perc alatt: