A gyöngytyúk elkészítése. Fedezzük fel együtt: sütve, töltve, párolva...

A magyar weben hiánynak számító gyöngytyúk recepteket kívánjuk összegyűjteni fotókkal, videókkal saját elkészítésben tesztelve.

Főként az Olasz konyhán kedvelt elkészítési módot ismertetjük, az alábbi képekkel bemutatva. A töltelék egy zsemlés alap, zöldborsóval, darált borjúhússal. Tovább dúsíthatjuk egy kis gombával, libamájjal.

Az egész tisztított gyöngyös szárnyvégeit, nyakát levágjuk.

pb100356.jpgpb100360.jpg

A bőrt végigvágjuk a hátán a nyaktól kezdve a püspökfalatig, majd a mellhúst, a szárnyakat és combokat leválasztjuk a csontozatról. A szárnytó és a combcsontokat csak ezután szedjük ki.

pb100367.jpgpb100378.jpg

Vigyázva, hogy a bör ne sérüljön.pb100392.jpg

A tölteléket egyenletesen rakjuk a mellehúsra valamint a combokban és szárnytőben a csontok helyére.

pb110414.jpg

Ezt követően összekötözzük.

pb110419.jpg

220C°-os sütöben többször locsolgatva sütjük.

pb110433.jpg

1,5 óra  alatt készre sütjük, figyelve, hogy a közepe is átsüljön.

pb110434.jpg

Tálalás erlőtt pihentetjük.

pb110436.jpg

Szeleteljük,

 

pb120452.jpg

és tálaljuk.

pb120462.jpg

Jóétvágyat

pb120467.jpg

 

Így dolgozik egy profi hentes 4 perc alatt:



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 1
Heti: 41
Havi: 255
Össz.: 23 502

Látogatottság növelés
Oldal: Kötözött gyöngytyúk
A gyöngytyúk elkészítése. Fedezzük fel együtt: sütve, töltve, párolva... - © 2008 - 2024 - gyongytyukleves.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »